петък, 25 март 2016 г.

Велико Търново е домакин на национална конференция на педиатрите

Снимка - Община Велико Търново


Велико Търново е домакин на национална конференция на педиатрите. Във форума „Трудните пациенти” участват над 300 лекари и специалисти от цяла България. Срещата бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев. Той приветства участниците от името на кмета Даниел Панов, чиито служебни ангажименти не му позволиха да присъства лично на форума.
         „За нас във Велико Търново е чест, че вие сте избрали старата българска столица, за да обсъдите толкова важна тема, каквато е детското здравеопазване. В днешно време трябва да се грижим за младото поколение. Община Велико Търново помага за повишаване на качеството на медицинските услуги и грижи. Традиционно подкрепяме и се включваме в благотворителните инициативи в подкрепа на здравните заведения”, каза проф. Георги Камарашев по време на откриването на конференцията.
„Благодарим на Община Велико Търново за доброто сътрудничество и на кмета Даниел Панов, че винаги ни е подкрепял”, заяви от името на лекарите д-р Валентин Точков, педиатър и общински съветник.
Проф. Георги Камарашев припомни, че в момента се извършва основен ремонт в Детското отделение на Областната болница „Д-р Стефан Черкезов”. Обновяването стана възможно след общоградска благотворителна кампания. „Това е пример как трябва да работим заедно в името на важните каузи, а здравето на децата безспорно е сред обществените приоритет. Вярвам, че съвместните начинания ще продължат и занапред”, завърши проф. Камарашев.


Общинският път между Дебелец и Велико Търново вече е с износващ слой асфалт, ремонтите на великотърновските улиците започнаха от квартал „Картала”

Снимка - Община Велико Търново


Обходното трасе между Велико Търново и Дебелец през квартал „Чолаковци” вече е с положен асфалт. Предстои и нанасянето на маркировка, което ще се случи при стабилизиране на метеорологичните условия. Общинският път бе доизграден след повече от две десетилетия чакане. Реконструкцията започна през октомври, а средства в размер на 608 000 лева бяха осигурени по инвестиционната програма на Община Велико Търново.
Снимка - Община Велико Търново
Довършването на започнатия преди повече от 20 години път е един от поетите ангажименти на кмета Даниел Панов пред обществеността. Чрез отсечката се решава значим инфраструктурен и социален проблем с десетилетна история. Екипът на Даниел Панов ревизира изцяло съществуващия от години проект за доизграждане и го оптимизира. Пътят между Велико Търново и Дебелец е с важно значение не само за жителите на двата града, но и за транзитния трафик. С реконструкцията му се създава алтернативна възможност за преминаване по направленията към Свиленград и Габрово.
Предстои да бъде укрепено свлачището в района на местния стадион, като за целта е осигурена целева субсидия от републиканския бюджет в размер на 425 000 лева. Работният проект вече е изготвен.
Във Велико Търново вече ремонтират улиците, чиято настилка е нарушена след зимния сезон. Комисия от експерти извърши оглед на състоянието на инфраструктурата в целия град. Дейностите започнаха от квартал „Картала”, където се асфалтират участъци по ул. „П. Яворов” и ул. „Гео Милев”.
При стабилизиране на времето ще бъде освежена и пътната маркировка. С приоритет ще бъдат обработени участъците пред обществените сгради, училищата и детските градини, както и кръстовищата, където потокът от пресичащи е най-оживен. През април процесът ще продължи и в останалите райони и квартали на Велико Търново.


 


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново