събота, 19 март 2016 г.

Авария спира водата на хиляди великотърновци

Снимка: "ВиК Йовковци" АД

Авария спира водата на хиляди великотърновци, които живеят в района на Двореца на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново, От дружеството хидрооператор "ВиК Йовковци" АД преди минути обявиха, че заради ремонт на водопреносната мрежа се спира подаването на вода за улиците "Краков", "Охрид", "Плиска", "Ален мак" и "Ниш".
От компанията се извиняват за причинените неудобства и уверяват, че по възможност ще пуснат водата преди крайния срок - 14,00 ч. на 20 март (неделя).

Великотърновци отбелязаха Тодоровден в Арбанаси, кметът Даниел Панов награди победителя в състезанието „Най-гиздав кон”

Снимка - Община Велико Търново


Великотърновци отбелязаха Тодоровден в Арбанаси, където се събраха близо 1000 жители и гости на старопрестолния град и архитектурния резерват. Традиционно селото бе домакин на надпреварата „Най-гиздав кон”, в която участваха 22 състезатели. Кметът на община Велико Търново връчи приза за първото място на Атанас Танев от клуба по конен спорт „Калоян-92”, чийто седемгодишен жребец Марк Антоний (холщайнер) събра най-много овации. На второ място остана 11-годишната кобила Ice Girl, с ездач 10-годишната Елена Николова, а третата позиция бе за коня Камикадзе на състезателката Силвена Тодорова. Те също са част от клуб „Калоян-92”.
Даниел Панов поздрави именниците и подчерта, че всички трябва да се гордеят с водещото място на Арбанаси в българския конен спорт. „Специално искам да благодаря на треньора Михаил Костов, на състезателите и на всички, които работят в клуба „Калоян-92” за завоюваната шампионска титла на България. Състезателите я печелят за 14 път”, каза кметът на община Велико Търново. Той припомни, че почитта и уважението към конете са многовековна българска традиция и са част от родната идентичност. „Благодаря на всички, които се грижат за съхраняването на тази част от родовата ни памет”, добави Даниел Панов.
Празникът в Арбанаси продължи с народни хора, песни и танци. В следобедните часове се проведоха и демонстрации по професионална езда. Сред гостите бяха също областният управител проф. Пенчо Пенчев, председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, народните представители Евгени Стоев и Мариана Бояджиева, изявеният спортист Весела Лечева и др.


Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново