четвъртък, 17 март 2016 г.

Населени места в община Велико Търново остават без ток утре (18ти март)

На 18.03.2016 г. от 09:00 ч. до 15:00 ч., поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: общ. В. Търново с. Присово, Стопански двор Присово, Пилчари 1 и 2 с. Присово, ТП Норч, ТП свинарник на фирма Спринг ЕООД и на ТЕРЕМ Ивайло гр. Дебелец, КУ гр. Дебелец.

Община Велико Търново отново активно участва в световното събитие „Часът на Земята“

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


За десета поредна година Община Велико Търново става активен участник в световното събитие „Часът на земята“.
На 19 март /събота/ от 20,30 до 21,30 ч. ще бъде изключено фасадното художествено осветление на знакови места и сгради в Старата столица.
С този символичен жест Велико Търново показва своята воля, решителност и принос в световната кампания, която подкрепя идеите за разумно използване на електричеството, природните ресурси и съблюдаване принципите на устойчивото развитие.
Преди 10 години Велико Търново беше сред първите български градове, които подкрепиха кампанията на WWF.
На 19 март в 20,30 ч. в продължение на един час ще бъде изгасено фасадното и художествено осветление на следните обекти и сгради:
Архитектурно-музеен резерват Царевец
Крепостта Трапезица
Сградата на Община Велико Търново
Сградата на щаба на НВУ "Васил Левски"
Църква "Св. Димитър" - Велико Търново
Църква "Св. 40 мъченици"

Часът на Земята" се провежда за първи път в Австралия през 2007 г. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасят осветлението в домовете си. "Часът на Земята" е една от най-популярните световни екологични инициативи, която цели да привлече вниманието върху възможността хората да влияят и в позитивен аспект на проблемите, свързани с климатичните промени.  Участват  над 100 държави и над 7000 града.

Концерт - спектакълът "Моят град Търновград" ще бъде част от програмата за празника на Велико Търново (22ри март)

Снимка - www.facebook.com/gradski.transport.vt


МОЯТ ГРАД – ТЪРНОВГРАД
концерт- спектакъл

Концерт - спектакъл „Моят град Търновград“ е част от Програмата с която се чества Празникът на Старата столица.
Събитието ще се състои на 21 март от 19,00 ч. в ДКС „Васил Левски“, както и на 22 март от 11,00 ч. пред сградата на Община Велико Търново. 
Спектакълът е иницииран и се организира от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ - град Велико Търново и се осъществява съвместно и  с финансовата подкрепа на Община Велико Търново.
За първи път в град Велико Търново се поставя такъв вид концерт – спектакъл с тема: ”Съвремие и минало на един велик град”.
По асоциативен начин с различни сценични изразни средства на голямата сцена в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ ще се разгърне почти цялата „велика” история на Велико Търново. Спектакълът има четири взаимно свързани части – Средновековие, Възраждане, Следосвобожденска епоха и Съвремие на Велико Търново. 
В спектакъла участват актьори от МДТ „Константин Кисимов”, които с кратки драматични миниатюри ще представят герои от всички времена и  епохи на града.
Ще прозвучат и текстове на писателя Емилиян Станев от неговата повест „Крадецът на праскови”, както и откъс от постановката на МДТ „К. Кисимов” „Величието Асеневци”, реализирана по инициатива на Община Велико Търново в рамките на националните чествания на 830 години от въстанието на Петър и Асен.
За първи път в културния живот на града на една сцена ще се съберат професионални и самодейни състави, обединени от общата идея – да пресъздадат със слово, музика, песен и танц историята на Велико Търново. 

Улици във Велико Търново остават без вода днес (17ти март)

ВиК Йoвкoвци“ ООД, гp. В. Tъpнoвo yвeдoмявa cвoитe aбoнaти, чe във вpъзкa c aвapиeн peмoнт нa вoдoпpoвoднaтa мpeжa, днec 17.03.2016 г. (Четвъртък) дo 13:00 ч. щe бъдe спряно вoдoпoдaвaнeтo зa ул. "Христо Смирненски" и бул. "България", в частта от кафе Елена до централен кооперативен пазар.

Пpи възмoжнocт вoдoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo пo-paнo.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново