петък, 11 март 2016 г.

Започва акция за кастриране и обезпаразитяване на бездомни кучета и котки във Велико Търново



От понеделник (14 март) във Велико Търново започва нова акция за кастриране и обезпаразитяване на бездомни кучета и котки. Кампанията ще продължи до 1 април, с цел контрол върху популацията на безпризорните животни в старопрестолния град и населените места от общината. Екип от квалифицирани ветеринарни лекари и обслужващ персонал ще се грижи за кучетата и котките, като четириногите ще бъдат и маркирани. Акцията е инициирана от Община Търново и Фондация „Четири лапи” и ще се проведе по предварително изготвен график.
Организаторите припомнят, че собствениците на дворни кучета и котки могат да ги заведат за преглед и безплатна кастрация в подвижната ветеринарномедицинска амбулатория на Фондация „Четири лапи”. Тя ще бъде позиционирана в базата на ЕТ „Пролет – Й. Йорданов”, която се намира във Велико Търново, на ул. „Индустриална”, кв. „Зеленка”. Ако кучетата и котките се намират в различно от старопрестолния град населено място, но в рамките на общината, стопаните им следва да уведомят съответния кмет или кметски наместник за осигуряването на транспорт от страна на фондацията.
Община Велико Търново и фондация „Четири лапи” работят успешно още от 2008 г. Старопрестолният град бе първият, в който неправителствената организация започна да работи след приемането на Закона за защита на животните.

Части на Велико Търново остават без ток днес (11ти март)

На 11.03.2016 г. от 12:30 ч. до 12:35 ч. и от 16:30 ч. до 16:35 ч., поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Велико Търново - пречиствателна станция Велико Търново, ЕКАРИСАЖ, Кожа база, бензиностанция "Петрол" на изход с. Самоводене, фирма "Тремол", МЕТРО - гр. Велико Търново, Овергаз - с. Леденик, с. Беляковец и учебен полигон с. Беляковец.

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново