четвъртък, 7 юли 2016 г.

Кметът Даниел Панов откри първия етап от създаването на нов плувен комплекс във Велико Търново. Възстановеният басейн се намира до спортна зала „Сава Величков”.

Снимка - Община Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри първия етап от създаването на нов плувен комплекс, който от утре ще радва жителите и гостите на старопрестолния град. Възстановеният открит басейн се намира до спортна зала „Сава Величков”. Инвеститори са великотърновските млади предприемачи Мариян и Валерия Димитрови, с които преди година Общината сключи договор за наем на общинския обект. Семейство Димитрови изпълниха поетия ангажимент и в срок реализираха първия етап от заявеното им инвестиционно намерение.
Снимка - Община Велико Търново
Новият плувен басейн е с обем от 250 кубически метра вода. Разполага със съвременна пречистваща система с няколко филтъра, чийто дебит е 350 куб. м. Към басейна е обособена и детска част. В пространството около него са разположени 300 места, всяко от които разполага с шезлонг и чадър. Изцяло са подменени мозайката и настилката, оформен е детски кът, създадено е и игрище за плажен волейбол. Оборудвани са специализиран лекарски кабинет и фитнес зала.
Снимка - Община Велико Търново
„Щастлив съм, че плувният комплекс отново ще бъде място, в което ще кипи живот. Благодаря на тези млади великотърновци за тяхната смелост, воля, предприемчивост и находчивост. Спомням си как през миналата година Мариян Димитров дойде по време на един приемен ден и ме запозна с предложението. Изключително се радвам, че година по-късно откритият басейн вече е готов. Всички чакаме с нетърпение реализацията на втората фаза, която включва вътрешния спортен басейн. Сигурен съм, че в него ще тренират бъдещите шампиони на Велико Търново”, каза кметът Даниел Панов по време на откриването. „Сред гостите днес не виждам и онези доброжелатели, които преди няколко месеца използваха мястото за черен пиар. Нека посетят комплекса и видят резултатите”, продължи Даниел Панов.
Вторият етап от инвестиционното намерение предвижда ремонт на вътрешния спортен басейн, който се намира в зала „Сава Величков”. Той е с размери 25 на 12 метра и е подходящ за спортни състезания. Очаква се дейностите да започнат още през есента.  



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в нашия сайт

Красотата на Велико Търново